Saç Dökülmesi Tedavisi

Saç Dökülmesi Tedavisi



Saç dökülmesi durumuna alopesi denir.Saç dökülmesinin birçok farklı nedeni olabilir ve aynı zamanda nedenlerine bağlı bir kaç farklı türü vardır. Beslenme faktörleri, genetik yatkınlık, hormonal faktörler, kimyasal maddelere maruz kalmak, bağışıklık sistemi hastalıkları, kıl gelişimi bozuklukları, ilaç kullanımı, psikolojik anksiyete bozuklukları ile stres ve saçlı deri bölgelerinde görülen deri hastalıklar geçici ya da kalıcı saç dökülmesine neden olabilir.

Kellik olarak da adlandırılan androjenik alopesi, herkesi etkileyebilecek genetik bir durumdur. Bu duruma erkekler için erkek tipi kellik denir. Bu tür saç dökülmesi erkekler için ilk olarak ergenlik döneminde veya 20'li yaşların başında başlayabilir. Genellikle gerileyen bir saç çizgisi ile saçın taç ve ön kafa derisinden kademeli olarak kaybolması şeklinde başlar.

Kadınlar için bu duruma kadın tipi kellik denir. Kadınlarda genellikle orta yaşlara kadar belirgin bir incelme gözlemlenmez. Bu durum kadınlarda kendisini tüm kafa üzerinde genel bir incelme olarak gösterir ve taç bölgesine odaklanır.
Saç dökülmesi özellikle erkeklerde çok sık rastlanan bir sorundur, kadınlarda kalıtsal mirasa göre %2 oranında saç seyrelmesi problemi görülür. Günde 100 ile 150 tel arası saç kaybı normal kabul edilmektedir. Bu sayının üzerindeki saç kayıpları dikkate alınmalıdır. Saç dökülmesi tedavisi yöntemleri kullanılarak dökülmeler azaltılabilir.

Erkeklerde saç dökülme problemi %95 gibi çok yaygındır. En önemli sebebi kalıtsal aktarımıdır. Stresli bir hayat, çok ani gelişen ciddi psikolojik travmalar saç dökülmelerinin diğer sebepleri arasında sayılabilir. Erkeklerde saç dökülme genellikle yaşlılık dönemlerinde görülse de 25 yaşında itibaren başlayabilir. Özellikle genç yaşlardaki saç kayıpları hem estetik hem de psikolojik sorunlara neden olmaktadır. Erkek tipi saç dökülmesi başın tepe kısmında ya da alın bölgesinden başlar. Başın yan ve arka bölgelerindeki saçlar kalır. Günümüzde birçok farklı yöntem kullanılarak saç dökülmesi süreci yavaşlatılmaktadır.Yine farklı yöntemlerle saçın yan ve ense bölgesi olan donör alanındaki saçlardan yararlanılarak saç ekimleri ile kellik sorunları giderilmektedir.

Copyright 2022 © 2022 DR Özgür Koldaş